Negresa cu gem

de susu in Prajituri, 20 Noi 2013 | 16099 vizualizari

 

foarte foarte buna, O prajitura minunata care contine de toate, nuci, rahat, stafide, mirodenii si cacaoa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar (200 ml)
  • 2 cani de faina cernuta
  • 1/2 cana nuca prajita
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1 cana de apa clocotita,
  • suc de rodii sau lapte de soia
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lgt coaja de portocale si lamaie
  • 5 linguri de gem de prune cu nuca,
  • 1/2 borcan mic zeama de lamaie
  • 2-3 maini de rahat
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • 1 mana ghimbir confiat
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 anason stelat pisat
  • 1 lgt cafea pudra
  • 1 vf lgt cardamon
  • fulgi de cocos
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 lg margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie, capsuni sau caise doar sa fie mai legat.Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, nuca putin rumenita si tocata, praful de copt, rahatul, mirodeniile si cacaoa cernuta. Punem treptat amestecul peste apa fierbinte si ulei mixand usor. Incorporam gemul, stafidele, zeama de lamaie, coaja de citrice si gemul. Dam la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc potrivit si testam cu scobitoarea, daca in mijloc e facuta atunci o scoatem imediat din cuptor ca sa ramana moale. Fierbem ingredientele pentru glazura si turnam compozitia calduta  peste prajitura racita (eu am pus ciocolata neagra). Putem presara cocos sau fulgi de ciocolata neagra, deasemenea puteti folosi ciocolata neagra in compozitie sau ca si glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

20.11.2013, 21:48

Grozava

MotanLaOale 1

20.11.2013, 22:57

laura_n 1

22.11.2013, 17:01

imi place la nebunie ca ai pus atatea arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)